U trendu

Čepurin: Nacrt sporazuma o trgovini Srbije i Evrozijske unije

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas da će ruska strana, u saradnji sa svojim partnerima, do početka oktobra pripremiti nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Srbije i Evroazijske unije, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, kada bi mogli da počnu i pregovori o njegovom zaključenju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Čepurin je to kazao na sastanku s resornim ministrom Rasimom Ljajićem.

„Ljajić i Čepurin su izrazili nadu da će u što skorijoj budućnosti taj sporazum biti i potpisan, što će rezultirati proširivanjem liste roba koje će se naći na režimu slobodne trgovine, ali i povećanjem tržišta za srpske izvoznike“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su Ljajić i Čepurin danas razgovarali i o daljim koracima u cilju unapredjenja ekonomskih odnosa i povećanja obima robne razmene Srbije i Rusije, kao i o saradnji u oblasti turizma.

Ljajić je, kako se navodi, tokom razgovora kazao da će ruskom tržištu u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja, kada je u pitanju privlačenje turista za dolazak u Srbiju i da bi u tom cilju od velikog značaja bilo učešće Rusije na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, jer ta zemlja do sada nije nastupala na toj manifestaciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar