U trendu

Danas Ekonomski samit Srbije o oporavku ekonomije

Dvodnevni Ekonomski samit Srbije počeo je danas u Beogradu, a glavna tema skupa biće oporavak i rast ekonomije Srbije, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije, do perspektive poslovanja u svakom sektoru ekonomije, najavili su organizatori TGI grupa.

Samit predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije i njene uloge u regionu i EU, a među govornicima bili su potpredsednici Vlade Srbije Ivica Dačić, Zorana Mihajlović i Kori Udovički i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Među govornicima su bili i ministar finansija Dušan Vujović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka zadužena za EU integracija Jadranka Joksimović, član Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasadori SAD i Rusije u Srbiji Majkl Kirbi i Aleksandar Čepurin, ekonomisti, bankari i privrednici.

Ovogodišnji Ekonomski samit Srbije, organizuje se u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, a skup se, koji se održava svake godine od 2001. okuplja u proseku više od 400 učesnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.