U trendu

Danas postavljanje kamena temeljca za Kulu Beograd

Na Savskom šetalištu danas će biti postavljen kamen temeljac za Kulu Beograd, što predstavlja veliku prekretnicu u okviru master-plana Beograda na vodi.

Master plan Beograd na vodi obuhvata komercijalne centre, renomirane svetske hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove i čitav niz zabavnih sadržaja, saopštila je kompanija Belgrade Waterfront.

Kula viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, postaće novo obeležje Belgrade Waterfronta, navodi se u saopštenju i dodaje da polaganje kamena temeljca simbolizuje ekonomski rast Grada Beograd i Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da bi Kula Beograd  trebalo da bude izgrađena za tri godine.

„Ako sve bude išlo po planu, rok je dve i po do tri godine da se kula Beograd izgradi. Iako je bilo najavljeno da će biti visoka 220 metara, tim dizjanera iz Čikaga koji je zadužen za nju ocenio je da bi se lepše uklopila u perspektivu grada ukoliko bi bila niža. I pored toga, ona će biti najviša zgrada u ovom delu Evrope i imaće 50.000 kvadrata. U izgradnju ćemo uključiti domaće firme kao podizvođače, kako bismo stekli neophodna iskustva u gradnji velikih zdanja“, rekao je gradonačelnik Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.