U trendu

Dani Å¡ljive od 19. do 21. jula u Blacu

Turistička manifestacija „Dani Å¡ljive“ biće odrÅŸana od 19. do 21. jula u Blacu i predstaviće Toplički okrug i raznovrsne ponude Å¡ljive i drugih poljoprivrednih proizvoda, najavljeno je danas.

„Značaj manifestacije je da se prepozna potencijal te sredine i njene Å¡ire okoline kao i stvaranje uslova za bolji plasman voća i drugih proizvoda na domaćem trÅŸiÅ¡tu“, rekao je na konferenciji za novinare drÅŸavni sekretar u Ministarstvu drÅŸavne uprave i lokalne samouprave Ivan BoÅ¡njak.

Zamenik predsednika opÅ¡tine Blace Ivan Burgić je kazao da se prvi put promocija manifestacije „Dani Å¡ljive“ odrÅŸava u Stalnoj konferenciji gradova i opÅ¡tina, Å¡to daje veliki značaj manifestaciji koja se odrÅŸava 14. put.

„OpÅ¡tina Blace je u naglom usponu, zahvaljujući mladim koji su se opredelili da ostanu u svom rodnom kraju i budućnost vide u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi Å¡ljiva“, rekao je Burgić.

Direktor Sportsko turističkog trgovinskog centra Blace Zvonko Todorović je kazao da se očekuje da otvaranju „Dana Å¡ljive“ prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je najavio da će u festivalskom delu te anifestacije biti takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela, degustacije proizvoda od šljive i koncerti Dejana Matića, Zdravka Čolića i benda Atomsko sklonište.

Organizatori manifestacije su danas potpisali ugovore sa sponzorima i sa Fondacijom Ana i Vlade Divac koja je pokrenula projekat kako bi pomogla rešavanju problema mladih poljoprivrednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.