U trendu

Direktor zakočio registraciju vozila

Pojedini građani imaju problem da registruju vozila jer u Agenciji za bezbednost saobraćaja dokumentaciju nema ko da potpiše. Naime, kako „Potrošač” saznaje, 31. decembra v. d. direktora je istekao mandat, novi nije još imenovan, a jedino on može da stavi popis na uverenje o ispravnosti (atest) automobila kod kojih je ugrađen plin. O ovom problemu obavestio nas je čitalac koji je prošle nedelje bezuspešno pokušavao da produži registraciju.

– Pre izvesnog vremena ugradio sam u svoj putnički auto uređaj za tečni naftni gas tj. plin. Kako prilikom takve prepravke vozila mora da se uradi uverenje o ispravnosti (atest), to sam i učinio preko Auto-moto saveza – objašnjava naš čitalac. On ističe da je atest platio 11.000 dinara, i tom prilikom mu je rečeno da će ga kroz nekoliko dana pozvati neko od zaposlenih u AMS-u kako bi preuzeo taj dokument.

– Taj papir mi je neophodan za produžetak registracije automobila. Kako me niko nije pozvao ni nakon nekoliko dana, zvao sam da vidim o čemu je reč – kaže on. Međutim, dobio je njemu nelogično objašnjenje da Agencija za bezbednost saobraćaja nema direktora (koji jedini može da parafira atest) i da se ne zna kada će novi biti izabran – i da niko osim njega ne može to da potpiše.

– To u prevodu znači da ja, kao i mnogi drugi, ne mogu da registrujem svoj auto, i to ne mojom krivicom već zbog administrativne prepreke – žali se čitalac i pita da li bi mu u ovom slučaju policija oprostila što vozi neregistrovan automobil ako bi se pozvao na praznu fotelju u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Na pitanje kako objašnjavaju ovu situaciju u Agenciji za bezbednost saobraćaja i šta da rade oni koji su prešli na gas, a istekla im je registracija, u nadležnom Ministarstvu saobraćaja obećavaju brzo rešenje problema.

– Upoznati smo sa problemima koji su nastali u vezi s postupkom registracije vozila nakon što je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja istekao mandat 31. decembra 2015. godine – objašnjavaju u ovom ministarstvu. Kako kažu, očekuju da će vlada u najkraćem roku imenovati novog v. d. direktora ove institucije i da će građani „već početkom ove sedmice moći da dobiju sva neophodna uverenja koja izdaje ABS.

(I. Albunović J. Antelj, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.