U trendu

Do sada 259 ugostiteljskih objekata prijavljeno za vaučere

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će u ponedeljak biti objavljeni spiskovi ugostitelja koji će prihvatati vaučere za odmor.

„Do sada je prijavljeno 259 ugostiteljskih objekata za korišćenje vaučera, a taj spisak će biti otvoren tokom cele godine za ugostitelje. Prošle godine je uspešna bila podela vaučera i svi su isplaćeni na vreme“, kazao je Ljajić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je dodao da je u 2015. godini zabeležen rast broja domaćih i stranih turista. Kako je naveo, Srbiju je posetilo više od milion stranaca, što je 11 odsto više nego u 2014. godini. 

Prema njegovim rečima, bilo je i 1.214.000 turista u 2015. godini.

Ljajić je kazao da je u 2015. godini digitalizovano 97,8 odsto teritorije Srbije, a da je plan da se digitalizuje i preostalih 2,2 odsto. On je dodao da je država na procesu digitalizacije zaradila više od 100 miliona evra.

Govoreći o „Telekomu Srbija“ Ljajić je ponovio da je neophodno da se ta kompanija reorganizuje, odnosno smanji broj zaposlenih i da dobije profesionalni menadžment kako bi bio konkurentan na tržištu.

„Mi smo sa sindikatima potpisali specijalni program u slučaju prodaje ‘Telekoma’. Oni su složni u tome da ‘Telekom’ tržišnu utakmicu mora da dobije. ‘Telekom’ sa ovim brojem zaposlenih teško da može da dobije tu utakmicu“, kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, „Telekom“ ima oko 9.000 zaposlenih, samo u matičnoj kompaniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar