U trendu

Do sredine iduće sedmice konkurs za prijem 100 inspektora

Konkurs za prijem 100 poreskih inspektora biće objavljen do sredine naredne sedmice, najavila je danas direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković.

Ona je na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) o unapredjenju uslova za poslovanje kazala da ce prijem novih inspektora doprineti smanjenju prosečne starosti zaposlenih u Poreskoj upravi koja je oko 56 godina.

„Upravo je pripremljen konkurs za 100 novih inspektora i očekujemo da najdalje do sredine naredne nedelje bude objavljen“, kazala je Marković.

Prema njenoj oceni, bolji rad inspekcije omogućiće efikasniju borbu protiv sive ekonomije, za šta je potrebna saradnja svih institucija.

Marković je rekla da je jaka Poreska uprava primarni zadatak, a cilj je i da se i ostvare stabilni budžetski prihodi, kao i da ta uprava učestvuje u kreiranju poslovnog ambijenta za dalji privredni rast.

Ona je navela da je reforma Poreske uprave usvojena na Vladi Srbije sredinom prošle godine i ocenila da je ta reforma proces i da ne može preko noći da se primeti.

Marković je izrazila očekivanje da će poreski obveznici rezultate moći da vide u narednoj godini.

Ona je najavila formiranje dva nova sektora u okviru Poreske uprave koji će se baviti uslugama poreskih obveznika i koordinacijom flijala u Srbiji, u cilju usaglašavanja na terenu.

Marković je rekla da je prioritet naplata poreza redovnim putem, a da se represivne mere koriste u manjem broj slučajeva, kada se iscrpe ostali

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar