U trendu

Dokapitalizovati Tesla banku

Pokrajinski sekretar za finansije pozvao je danas republičke vlasti da donesu odluku o dokapitalizaciji Tesla štedne banke u Zagrebu, jer bi njenom prodajom, kako je ocenio, Srbija izgubila mogućnost da ekonomski pomaže Srbima koji žele da se vrate u Hrvatsku.

Radoman je na konferenciji za novinare rekao da je samo pitanje političke volje da li će republičke vlasti doneti odluku o dokapitalizaciji Tesla banke ili neće.

„Eventualna prodaja Tesla banke nije dobar potez jer tako Srbija gubi mogućnost da pomogne Srbima koji žele da se vrate u Hrvatsku, u smislu dobijanja kredita, posla i sticanja ekonomske nezavisnosti kao osnovnog preduslova za život u Hrvatskoj“, naveo je Radoman.

Prema njegovim rečima, jedini zainteresovani kupac Tesla banke je firma RTB kapital iz Novog Sada, koja ima većinski ruski kapital i koja za tu banku nudi 1,2 miliona evra.

„Ako prodaja uspe i pokrajina i Republika će izgubiti po milion evra osnivačkog kapitala, jer je naš ukupni osnivački kapital 3,2 miliona evra. Pored toga, Srbija će izgubiti i 500.000 evra kredita koje je Fond za razvoj Srbije odobrio Tesla banci i uplatio u julu ove godine“, rekao je Radoman.

On je ocenio da Srbija vodi „nekonzinstetnu“ politiku prema Tesla banci pošto joj je u julu, nakon neuspele prodaje te banke, dala pola miliona evra kredita, a sada opet hoće da je proda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.