U trendu

EPS i Simens potpisali Ugovor o izgradnji trafostanice u Beogradu

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) i kompanija „Simens“ Beograd potpisale su danas Ugovor o izgradnji trafostanice (TS) „Beograd 23 – Autokomanda“, vredne 7,7 miliona evra.

Ugovor o izgradnji te TS koja će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac, potpisali su vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić i generalni direktor kompanije „Simens“ Beograd Udo Ajhlinger.

TS će biti površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim objektima, a rok za završetak radova je dve godine.

Grčić je nakon potpisivanja ugovora kazao da je izgradnja TS „Beograd 23 – Autokomanda“ na koju se godinama čekalo, značajna ne samo za distributivni sistem već i za celokupnu infrastrukturu Beograda, jer se gradnjom takvih objekata stvaraju preduslovi za brži privredni razvoj prestonice i podiže kvalitet usluga za postojeće kupce.

„Prioritet EPS-a je modernizacija sitema, unapredjenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga i zato svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuje da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim kompanijama“, kazao je Grčić.

Prema njegovim rečima nova trafostanica, važna je jer rasterećuje postojeću mrežu i osigurava stabilno snabdevanje dela Beograda gde ima dosta ambasada, stambenih blokova, dva velika fudbalska stadiona, železnička stanica Prokop, a stvara uslove i obezbedjuje energetsku stabilnost za realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

On je najavio da će u naredne dve godine EPS započeti slične projekte kao ovaj.

Ajhlinger je kazao da „Simens“ dugo godina uspešno saradjuje sa EPS-om na projektima koje doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života gradjana.

„Simens je ponosan što je deo vizije EPS-a da obezbedi pouzdani i modernii energetski sistem“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, „Simens“ će EPS-u isporučiti visoko i srednje naponsku opremu, sistem za upravljanje i relejne zaštite koji su najsavremenija oprema poslednje generacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.