U trendu

EPS nije nadležan za oslabadjanje od TV takse

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je saopštilo da nije nadležno za oslobadjanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava gradjani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine.

Načini i kriterijumi za oslobadjanje odredjeni su Zakonom o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse, podseća EPS.

„Spisak obveznika TV takse svakog meseca EPS dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobodjen od plaćanja TV takse. Prethodna oslobadjanja za TV pretplatu ne važe, a gradjani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobadjanje“, navodi se u saopštenju.

O svim uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu oslobadjanja od takse za javni medijski servis gradjani Srbije mogu detaljnije da se obaveste na sajtovima www.rts.rs i www.rtv.rs.

Zakonom o javnim medijskim servisima je od 1. januara ove godine uvedena obaveza plaćanja mesečne takse od 150 dinara za svako fizičko i pravno lice koje ima električno brojilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.