U trendu

EPS: Umesto 600 biće oko 300 direktora

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović najavio je danas da će do kraja ove godine biti prepolovljen broj direktora u tom javnom preduzeću, sa 650 na 300 do 350.

„Idemo tempom koji nije dat samo planovima EPS-a već je morao da se uskladi i sa državnim i međunarodnim institucijama, MMF-om i Svetskom bankom“, kazao je on na Beogradskom  sajmu gde je otvoren Sajam energetike.

Obradović je naglasio da je EPS uspeo da postigne ono što je bilo nezamislivo u javnim preduzećima, a to je da se u kompaniji više ne napreduje po stranačkoj osnovi i da nema stranačkog zapošljavanja već da su struka i kvalitet primarni.

On je najavio i da će do kraja oktobra ceo sistem EPS-a poštovati proceduru da se za svako novo radno mesto koje nije bilo popunjeno prvo raspiše interni konkurs, a kasnije eksterni koji će biti javan kako bi najbolji stručnjaci mogli da nađu zaposlenje u toj kompaniji.

„Poslovaćemo mnogo organizovanije i ideja je da budemo stub ekonomije Srbije“, kazao je Obradović dodavši da će EPS u narednom periodu doneti novu strategiju i da je plan te kompanije da posluje profitabilno i bude pouzdan partner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)