U trendu

Er Srbija od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove izmedju Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji.
„Nakon dobijanja odobrenja od vlasti, ovaj direktan let će se obavljati svakog utorka, četvrtka i subote
avionom Erbas A319, koji ima osam sedišta u biznis klasi i 120 u ekonomskoj klasi“, navodi se u saopštenju.

Putnici mogu izvršiti rezervacije za letove izmedju Beograda i Sankt Peterburga preko sajta Er Srbije (airserbia.com), po ceni od 232 evra u ekonomskoj i 1.303 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izjavio je da će novi letovi će imati nedeljni kapacitet od 768 sedišta, što će omogućiti da se zadovolji tražnja za putovanjima izmedju Beograda i Sankt Peterburga, a doprineće i unapredjenju trgovinskih tokova.

Kondić je ocenio i da ova linija predstavlja odličnu mogućnost da se učvrste veze u oblastima trgovine i turizma, navodeći da je gotovo 42.000 ruskih turista posetilo Srbiju u 2015. godini, a procenjuje se da je vrednost ukupne trgovinske razmene izmedju dve država tokom prošle godine iznosila gotovo 2,5 milijardi dolara.
 
U saopštenju se navodi da će novi letovi dopuniti postojeće kod-šer letove ka Sankt Peterburgu preko Moskve, u saradnji sa avio-kompanijom Aeroflot, što će poslovnim putnicima i turistima svake nedelje omogućiti veći izbor letova.

Er Srbija ima ugovor sa avio-kompanijom Aeroflot, ruskim nacionalnim avio-prevoznikom, koji podrazumeva kod-šer saradnju na letovima izmedju Moskve, do koje Er Srbija tokom letnje sezone obavlja dva leta dnevno, i gradova Kazan, Krasnodar, Samara, Soči i Sankt Peterburg.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.