U trendu

„Erbas“ koji će leteti za Njujork stiže danas u Beograd

Avion erbas A330, koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka, poleteo je danas pre podne iz Abu Dabija za Beograd, gde će biti svečano dočekan oko 15 časova.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i Amerike, Beograda i Njujorka, posle skoro četvrt veka.

Srpska kompanija će jedina u regionu imati tu liniju, a prvi let na toj liniji krenuće sa aerodroma Nikola Tesla 23. juna.

Karte su u prodaji od februara po ceni počev od 399 evra.

Prve tri karte nacionalne aviokompanije Er Srbija za let na liniji Beograd-Njujork kupili su na Međunarodnom sajmu turizma ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša, koja ima i srpsko i američko državljanstvo.

Er Srbija ranije saopštila da nudi povratnu kartu za polaske iz Beograda po ceni počev od 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi YU500 i YU501, isti brojevi koje je koristio prethodnih Er Srbije, JAT, kad je pre 24 godine direktno leteo za Njujork.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom poletati iz Beograda u 12.55 i sletati u 17.25 u Njujork.

Povratni let će polaziti u 14.40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, sletaće u Beograd u 5.30 ujutru, a petkom i subotom će polaziti u 19.30 i sletati u Beograd u 10.20.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.