U trendu

Gebruder Vajsu i Milšpedu omogućeo lakše carinjenje

Uprava carina saopštila je danas da je kompanijama Gebruder Vajs i Milšped dodelila sertifikat o statusu Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), što će im omogućiti jednostavniju i bržu proceduru carinjenja robe.

Kako je navedeno, te dve kompanije su dokazale da su dugoročni i stabilni partneri u spoljnotrgovinskoj aktivnosti Srbije u lancu snabdevanja, skladištenju i transportu.

„Status OPS ne može da dobije bilo ko, već samo ona kompanija koja je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i usvojila je stroge evropske standarde, te da je sposobna da garantuje bezbednost, kako u proizvodnji, tako i u skladištenju, distribuciji i otpremi robe“, istakla je Poreska uprava.

Pomoćnik direktora Uprave carina u Sektoru za carinske postupke i procedure Snežana Karanović kazala je da taj status najveći doprinos olakšanju poslovanja i da praktično znači manji broj fizičkih pregleda i pregleda dokumentacije, prioritet prilikom pregleda pošiljke na osnovu analize rizika, kao i pravo da se zahteva provera na određenoj lokaciji.

Farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca je bila prva kojoj je Uprava carina dodelila Status OPS, početkom aprila ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.