U trendu

Grad Novi Sad sufinansira boravak 1.900 dece u privatnim vrtićima?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će Skupština Grada Novog Sada na narednoj sednici 2. septembra raspravljati o predlogu odluke o sufinansiraju boravka 1.900 dece u privatnim vrtićima u školskoj 2016/2017. godini, što će grad koštati oko 205 miliona dinara.

Vučević je rekao da je Novi Sad prva lokalna samouprava u Srbiji koja je krenula sa subvencionisanjem troškova boravka dece u privatnim vrtićima i da će se se to nastaviti i u narednoj školskoj godini, kao i da će biti povećan broj dece koji će biti obuhvaćen tom subvencijiom na više od 1.900.

„Grad će iz budžeta za subvencionisanje troškova boravka dece u privatnim vrtićima izdvojiti najmanje 205 miliona dinara, što je izuzetno velika suma koja je na nivou skoro trećine budžeta pojedinih opština“, rekao je Vučević dodajući da uz izdvajanja za Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ Grad Novi Sad za boravak dece u vrtićima ukupno iz budžeta izdvaja oko tri milijarde dinara.

Vučević je rekao da će se pomenutih 205 miliona dinara voditi kao tekuća potrošnja i istakao da je svestan da će se odmah pojaviti dežurni kritičari koji će reći kakao gradska vlast povećava tekuću potrošnju, ali će, kako je kazao, svesno prećutati činjenicu da se to povećanje odnosi na subvencionisanje troškova boravka dece u privatnim vrtićima.

„Za pune četiri godine koliko sam gradonačelnik, Grad Novi Sad nisam zadužio ni za jedan jedini dinar, a sa izdvajanjima za našu decu, naše najmlađe sugrađane ćemo nastaviti bez obzira na kritike koje dolaze od onih koji osim kritikovanja ne znaju ništa drugo ni da rade“, naglasio je Vučević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.