U trendu

Grčka najinteresantnija destinacija turistima iz Srbije

Turisti iz Srbije su ove godine najviše zainteresovani za letovanje u Grčkoj, ali interesovanje postoji i za Tursku, Bugarsku, Crnu Goru, Španiju, Sloveniju, Egipat i Hrvatsku, rečeno je agenciji Beta u nekoliko velikih turističkih agencija koje učestvuju na 38. medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Kako su kazali u agencijama, zbog situacije u Turskoj turisti iz Srbije se ove godine više opredeljuju za Grčku i najtraženije destinacije su sever Grčke, gde su u predsezoni smeštajni kapaciteti skoro popunjeni, dok je popunjenost u špicu sezone dostigla 50 odsto.

Od ostrva u Grčkoj turistima iz Srbije tradicionalno je interesantan Tasos, a ove godine nešto veće interesovanje za Eviju, ali generalno, interesovanja ima za sva grčka ostrva.

Predsednik komiteta za razvoj turizma na Skiatosu Panos Diolettas kazao je agenciji Beta da su turisti iz Srbije veoma zainteresovani za letovanje na toj destinaciji i da dolaze tokom cele godine, a procenjuje se da će ih ove godine biti više nego prethodnih.

On je istakao da srpski turisti na Skijatosu uglavnom borave 10 dana i da se smeštaj može naći po cenama za svačiji džep.

Turističke agencije koje izlažu na Sajmu turizma, kada je reč o cenama u Grčkoj, nisu bile složne, jer su neke tvrdile da su na nivou prošlogodišnjih, a druge da su malo veće, posebno zbog interesovanja putnika koji su još u novembru prošle godine rezervisali aranžmane za 2016.

Analizirajući ponude agencija u Grčkoj najam apartmana za 10 noći može da se nadje već od 60 evra u maju, a u sezoni ide od 200 pa do 1.000 evra.

Interesovanje za Tursku ove godine je nešto manje, mada ne drastično i ta zemlja je i dalje privlačna turistima iz Srbije zbog cena jer su ih hoteli snizili u odnosu na prethodnu godinu i po tom pitanju turističke agencije su bile složne.

Hoteli u Turskoj nude i dodatne popuste za rane rezervacije, kao i besplatan boravak za decu do čak 17 godina u pratnji oba roditelja, pa smeštaj može da se nadje već od 209 evra u hotelu sa četiri zvezdice za sedam noćenja.

Prema ocenama predstavnika turističkih agencija Turska, ali i Tunis i Egipat za koje turisti iz Srbije pokazuju interesovanje svoj maksimum će dostići u last minut ponudama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.