U trendu

Hotel Ambasador u Nišu kupila grupacija Maj plejs

Hotel „Ambasador“, jedan od simbola grada Niša, kupila je na licitaciji poslovna grupacija „Maj plejs“ za 97 miliona dinara, potvrdio je agenciji Beta vlasnik hotela „Maj plejs“ Ivan Spasić.

Prema njegovim rečima hotel, koji već godinama ne radi, ponovo bi trebalo da bude otvoren krajem maja naredne godine i da će biti obezbedjen posao za 40 do 50 novih radnika.

On je kazao da je licitaciju  raspisao niški sud u ime poverilaca kojima prethodni vlasnik hotela „Ambasador“ – američki biznismen Srba Ilić nije isplatio potraživanja.

„Grupacija ‘Maj plejs’ kupila je hotel na trećoj licitaciji, pošto se na prvoj licitaciji niko nije javio, a druga je bila odložena“, kazao je Spasić.

Prema Spasićevim rečima, 70 odsto sredstava za kupovinu hotela grupacija „Maj plejs“ obezbedila je iz kreditne linije OTP banke, a ova banka će sa istim učešćem finansirati i rekonstrukciju hotela.

„‘Ambasador’ je u veoma lošem stanju i predstoji nam njegova kompletna rekonstrukcija. Radiće se nova fasada, kao i nove vodovodne, kanalizacione, elektro i instalacije za grenje i klimatizaciju“, rekao je Spasić.

On je dodao da će rekonstrukcija podrazumevati i rušenje pregradnih zidova hotela i smanjenje broja soba.
 
„‘Ambasador’ trenutno ima 150 soba, ali one svojom kvadraturom ne zadovoljavaju standarde ni za jednokrevetne sobe. Sa novom podelom hotel će imati oko 60 prostranih soba i dvadesetak apartmana. Po okončanju radova ‘Ambasador’ će ispunjavati sve standarde za dobijanje pet zvezdica. Imaće pored luksuznih soba i apartmana, i spa centar, teretanu, salon lepote i konferencijske sale“, kazao je Spasić.

Kako je rekao Spasić rekonstrukcija hotela krenuće odmah po dobijanju neophodnih dozvola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar