U trendu

Hotel “Kempinski” gradiće se u Bloku 11

Hotel visoke kategorije iz lanca „Kempinski“, sa dve kule visoke spratnosti kao deo stambenog i poslovnog kompleksa, trebalo bi da bude izgrađen u Bloku 11 u Zemunu, previđeno je Planom detaljne regulacije koji je usvojila Skupština grada.

Plan detaljne regulacije Bloka 11, obuhvata područje gde se nalazi nekadašnji hotel „Jugoslavija“, prostor između Bulevara Nikole Tesle, Keja oslobođenja i ulica Goce Delčeva i Aleksinačkih rudara u Zemunu.

Prostor gde će biti izgrađen hotel visoke kategorije iz lanca „Kempinski“, sa dve kule visoke spratnosti kao deo stambenog i poslovnog kompleksa, nalazi se van zone centra Zemuna i Novog Beograda, u okviru urbanističke celine poznate kao „Prvobitni Novi Beograd“.

Kada je izgrađen 1960. godine hotel „Jugoslavija“ je bio najveći i najmoderniji u tadašnjoj SFRJ, sa 1.500 prostorija, dva restorana i pratećim sadržajima.

Postojeći objekat hotela biće potpuno renoviran i modernizovan, s dozvoljenom spratnošću do osam spratova, odnosno 36 metara.

Severna kula, maksimalne spratnosti P+33, odnosno 140 metara visine, u produžetku Goce Delčeve, namenjena je za poslovne i komercijalne sadržaje, a Južna kula, iste spratnosti u produžetku Aleksinačkih rudara, predviđena je za stanovanje visokog standarda.

Planom je predviđeno očuvanje i oplemenjivanje svih zelenih površina, kao i izgradnja dodatne treće pešačke i biciklističke staze.

Odbornici su usvojili i planove detaljne regulacije za deo industrijske celine „21. maj“ u Rakovici i pijace u naselju Medaković.

Usvojene su i odluke o izradi planova detaljne regulacije za kompleks Novog groblja na Zvezdari i za komercijalnu zonu između saobraćajnice T-6 i ulica Cara Dušana i Banatske u Zemunu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.