U trendu

IFC kreditira Džonson elektrik za širenje poslovanja u Srbiji

Medjunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, odobrila je kompaniji Džonson elektrik (Johnson Electric) sa sedištem u Hong Kongu kredit od 30 miliona dolara za širenje poslovanja, zapošljavanje i rast proizvodnje u Srbiji, saopšteno je danas.

Ta kompanija proizvodi elektro motore i električne komponente i u Nišu trenutno ima 600 radnika, a plan je da do 2020. godine bude 3.400 zaposlenih.

„Ovaj kredit je izraz podrške IFC-a da realizujemo planove za globalno širenje. Investicija će imati pozitivan uticaj na region, jer će dobavljači Džonson elektrika zapošljavati nove radnike u Srbiji“, rekao je finansijski direktor Džonson elekrtrika Džef Obermajer (Jeff Obermayer).
 
Kredit je deo finansijske podrške u ukupnom iznosu od 75 miliona dolara koju je IFC dao Džonson elektriku za širenje poslovanja u Kini, Brazilu, Meksiku i Srbiji, navodi se u saopštenju IFC-a.

„IFC pruža podršku Srbiji u razvoju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta. Privlačenje stranih investitora koji ulažu u izvozno orijentisane projekte kao što to čini Džonson elektrik veoma je značajno za lokalnu ekonomiju“, rekao je regionalni  direktor IFC-a za Zapadni Balkan Tomas Lubek (Thomas Lubeck).

Od 2001. godine IFC je u Srbiji investirala 2,1 milijardi dolara u 51 projekat u različitim sektorima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.