U trendu

Imaju pare i mogu da biraju: Gde vole da provedu odmor Ć vajcarski turisti?

Ć vajcarski turisti, uglavnom naklonjeni klasičnim turističkim destinacijama, u prvom polugodiĆĄtu ove godine najviĆĄe su putovali u Njujork, London i Pariz, i dok je „big epl“ i dalje izbor broj jedan, ostali veliki američki gradovi izgubili su na popularnosti, pokazuje istraĆŸivanje portala Hotels.com.

Bangkok i Milano sve su cenjenije destinacije među ơvajcarskim turistima, navodi se u studiji, a prenosi ơvajcarski list 24 sata.

Uz izuzetak Njujorka, ostale američke destinacije su u prvoj polovini tekuće godine izgubile na popularnosti ne samo kod Ć vajcaraca, već i kod turista iz joĆĄ nekih evropskih zemalja, poput Nemačke, otkriva se u istraĆŸivanju.

I dok je Las Vegas i dalje omiljen među ơvajcarskim turistima, drugi gradovi, poput Majamija ili San Franciska bili su manje popularni u posmatranom razdoblju.

Los Anđeles, koji je u prvom polugodiơtu proơle godine zauzimao 18. mesto među vodećim turističkim destinacijama, ove godine viơe ne figuriơe među top 20.

Gradovi koji su zabeleĆŸili najveći skok u popularnosti, jesu Bangkok i Milano, zauzevĆĄi 15. i 9. mesto, respektivno. Novi gradovi koji su se naĆĄli na listi 20 najpopularnijih za ĆĄvajcarske putnike su Ko Samui (Tajland) i Lisabon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.