U trendu

Imovinu Graničara iz Gakova preuzeo privatni kooperant

Preduzeće Graničar iz Gakova ne poseduje ništa, nakon što je izmedju restrukturiranja i stečaja ostao bez više od 100 objekata koji su sada, prema podacima iz katastra, vlasništvo privatnog preduzeća iz Feketića, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Novi vlasnik imovine Graničara je Scom, matična firma u poslovnoj mreži Vladimira Vrbaškog u kojoj se nalazi i Best Seed Producer, sa kojim Graničar preduzeće ima poslovni aranžman o zajedničkoj proizvodnji na hiljadama hektara državnih oranica u ataru somborske opštine.

VOICE je utvrdio da je Graničaru od stotinak objekata koji su predstavljali infrastrukturu i osnov za korišćenje više od 4.600 hektara državnih oranica, preostala još poslovna zgrada, kao i silos i sušara u selu. I nad ovim objektima upisane su hipoteke Best Seed Producera.

Uz dobar tajming, blagonaklone odluke političkih struktura i ažurnost nadležnih organa, privatni kooperant preduzeća u restrukturiranju je iz višegodišnje „zajedničke proizvodnje“ stekao gotovo kompletnu imovinu partnerskog preduzeća, tik pred pokretanje stečaja zbog trajne nesposobnosti plaćanja, navodi VOICE.

Vrbaški je decembra 2014. godine postao član Upravnog odbora FK Partizan, a u septembru 2015. godine izabran je i u novi UO KK Partizan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.