U trendu

Inspekcija ocenila da je u Geoksu sve po propisima

Inspekcija rada je utvrdila da u preduzeću Geoks (Geox) u Vranju primenjene propisane mere za bezbednost i zdravlje na radu, saopštilo je danas Ministarstvo rada.

Posle anonimne prijave zaposlenih na neodgovarajuće uslove rada inspekcija je obavila dvodnevnu kontrolu u Geoksu.

Kako je saopšteno, utvrdjeno je da je poslodavac uradio ispitivanje mikroklime u radnom prostoru u letnjem periodu, koje je pokazalo da su izmerene veličine temperature, vlažnosti i brzine strujanja vazduha u dozvoljenim granicama, kao i da u radnim prostorijama postoji centralni sistem klimatizacije i dodatno podno zagrevanje i hladjenje, a u proizvodnom pogonu centralni sistem ventilacije.

Predstavnici poslodavca su izjavili da od 22. do 24. juna ove godine sistem za hladjenje zbog kvara nije bio u funkciji, a za to vreme radne prostorije su provetravane prirodnim putem.

„Inspekcija će rešenjem preduzeću Geoks naložiti da angažuje pravno lice sa licencom radi sprovodjenja preventivnog ispitivanja uslova radne okoline u letnjem periodu − hemijskih štetnosti i fizičkih štetnosti (buke u radnoj sredini), kao i da obezbedi bezbednosni list na srpskom jeziku za hemijske materije koje se čuvaju u magacinu“, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

U Geoksu je zaposleno 1.137 radnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.