U trendu

Interes države da Fijat Krajsler automobila Srbija prevzidje probleme

Predstavnici Ministarstva privrede Srbije danas su u razgovoru sa poslovodstvom kompanije Fijat Krajsler automobil Srbija da je interes države da ta kompanija prevazidje probleme i dobro posluje, saopštilo je resorno ministarstvo.

U saopštenju je navedeno da je prevazilaženje problema u interesu države ne samo zbog 33 odsto vlasništva koje ima već i zbog velikog broja radnika koje zapošljava.

Dodaje se da će u narednih nekoliko dana predstavnici Ministarstva privrede sastati i s predstavnicima sindikata te kompanije, a da će to ministarstvo posredovati u rešavanju spornih pitanja kako bi se eventualni problemi otklonili i fabrika nastavila sa operativnim aktivnostima osiguravajući kontinuitet u poslovanju.

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika „višak“ zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.

Ministarstvo privrede Srbije je saopštilo je 15. juna da ga nije ni na koji način poslovodstvo te kompanije obavestilo o ukidanju jedne od tri smene u kragujevačkoj fabrici automobila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar