U trendu

Iz Trajala odlazi još 300 radnika

Generalni direktor „Trajal korporacije“ Miloš Nenezić izjavio je danas da je potrebno da tu korporaciju napusti još oko 300 radnika kako bi sve četiri fabrike u sastavu korporacije bile postavljene na zdrave osnove.

„Da bismo omogućili da fabrike budu pozitivne, da rade bez obzira da li će i kada doći do privatizacije, potrebno je da još oko 300 radnika napusti korporaciju i zato pravimo novi socijalni program, radimo novu sistematizaciju i niz drugih stvari koje treba da doprinesu uštedi u sirovinama, energetici“, kazao je Nenezić agenciji Beta.

On je podsetio da su vlada i Agencija za privatizaciju odredile 17 strateški bitnih firmi za Srbiju, dajući im dodatno vreme od godinu dana kroz zaštitu od poverilaca, napomenuvši da to nije vreme koje poslovodstvo „Trajala“ uzima kao grejs period u kome se ne radi ništa ili živi u nekom blagostanju.

„Vrlo su teški uslovi privređivanja i naša obaveza je da privatizujemo firmu. Produžetak smo dobili i jer smo jedno od preduzeća koje je u prethodnom periodu iskazalo dobre rezultate i zato što se pokazalo da korporacija želi da uđe u proces privatizacije i čini sve što je u njegovoj moći da dođe do pozitivnog partnera“, rekao je Nenezić.

Naveo je da su kapaciteti potpuno uposleni u tri od četiri fabrike, dok se u četvrtoj, Fabrici zaštitnih sredstava, radi racionalizacija i njeno postavljanje u skladu sa zahtevima tržišta. „Trajal“, dodao je, uspeva da servisira redovne obaveze, plate su redovne, a zadovoljni su i kupci i dobavljači.

Nenezić je podsetio da je plan je da dve fabrike – Fabrika zaštitnih sredstava i Fabrika eksploziva – pređu u vlasništvo Ministarstva odbrane, dok se za dve gumarske fabrike – Fabrika teretne i industrijske pneumatike i Fabrika guma za dvotočkaše – traži strateški partner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar