U trendu

Javni poziv za Telekom transparentan i u skladu sa zakonom

Javni poziv za neobavezujuće ponude za prodaju kapitala Telekoma Srbije je transparentan i u skladu sa zakonom, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Agencija navodi, povodom saopštenja DS o privatizaciji Telekoma, da je iznet niz proizvoljnih i neutemeljenih tvrdnji, kao i da je u skladu sa odlukom Vlade Srbije raspisala javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u postupku prodaje kapitala Telekoma, prodajom akcija u vlasništvu Republike Srbije.

„Treba istaći da je uslove javnog poziva pripremio privatizacioni savetnik – francuska konsultantska kompanija Lazard, koja je izabrana na međunarodnom tenderu, a ne Agencija za privatizaciju, koja u ovom procesu pruža stručno-tehničku podršku“, kažu u Agenciji.

Prva faza postupka privatizacije Telekoma Srbije treba da pokaže koje su kompanije zainteresovane za privatizaciju i koliko su spremne da ponude za paket akcija koji je predmet prodaje.

Pošto komisija za sprovođenje postupka utvrdi listu podnosilaca ponuda, Agencija za privatizaciju će u skladu sa Uredbom o uslovima, postupku i načinu sprovođenja prodaje kapitala velikih subjekata privatizacije, metodom javnog prikupljanja ponuda pozvati odabrane ponuđače da učestvuju u drugoj fazi postupka.

Agencija naglašava da se procedura javnog poziva za privatizaciju Telekoma sprovodi u skladu sa važećim zakonima i podzakonskim aktima, u potpunosti transparentno i u skladu sa svim profesionalnim pravilima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.