U trendu

Koliko su „opasni“ telefonski kvizovi?

Da li uporno i dalje okrećete brojete telefona telefonskih kvizova, u nadi da ćete rešiti zagonetku i osvojiti, ako ne bar glavnu nagradu, onda neku utešnu? U tom slučaju, jedino što raste je vaš račun za telefon, a ne konto u vašoj banci.

Menjajući televizijske kanale, pažnju su nam privlačili fascinantni televizijski kvizovi. Sve što je bilo do nas je da pozovemo na dati broj telefona i zaradimo par hiljada dinara tako što ćemo odgovoriti na par pitanja voditelja. Prosto i jednostavno, mislili smo. Međutim, pozivanje broja je bilo lako, ali dobijanje veze baš i nije.

Obračun troškova svih poziva koji nisu uspeli, operaterima je bilo još lakše.

Sve što smo na kraju dobili je ogroman račun za telefon, veći i od takozvane nagrade u kvizovima.

Ono što nam na početku nije naglašeno je koliko taj poziv košta, i da li je PDV bio uključen u cenu. Da li se poziv naplaćuje čak i ako gledaoci nisu bili uključeni u program? Kako je moguće da, ako je pitanje toliko lako, već pola sata se niko nije javio i dao tačan odgovor? Zašto je u sve to uključen i voditelj programa koji i dalje poziva ljude da se uključe u program, a niko i dalje ne zove?

Takve kompanije očigledno varaju ljude i zarađuju novac time što podstiču gledaoce da zovu. Svaki poziv se naplaćuje, bez obzira da li ste u programu ili ne.

Ako ste ipak zavisnik od kvizova, gledajte i dalje. Ne košta ništa. Ali bez poziva. Čuvajte svoj novac jer je malo verovatno da ćete dobiti vezu i biti baš vi koji ćete se obogatiti na ovaj način.

(Zaštita potrošača)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar