U trendu

Komisija za zaštitu konkurencije proverava prodaju elektronskih cigareta

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije danas je saopštila da proverava da li postoji povrede konkurencije u prodaji elektronskih cigareta i tečnosti za njih, odnosno da li se prodavci dogovaraju o minimalnoj ceni.

Provera se radi nenajavljenim uviđajiima u prostorijama distributera elektronskih cigareta na više lokacija na teritoriji Beograda.

Nenajavljeni uviđaj je iznenadna kontrola prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari koje se nalaze u prostoriji, što je kako je istakla Komisija, izuzetno efikasan mehanizam za otkrivanje kartelskog dogovaranja i drugih oblika povreda konkurencije.

Navedeno je da je tokom sprovođenja nenajavljenih uviđaja Komisija imala punu saradnju učesnika u postupku.

„Rezultat efikasne politike sprečavanja povreda konkurencije je, pre svega, korist potrošača, preko boljeg izbora, kvaliteta i nižih cena roba i usluga. Efikasna politika zaštite konkurencije omogućava i korist za konkurente, jer se sprečavanjem kartela i zloupotreba dominantnog položaja stvaraju ravnopravni uslovi za sve učesnike na tržištu“, objasnila je Komisija i dodala da ne može da objavi više informacija i spovednim nenajavljenim uviđajima, kako ne bi ugrozila dalje vođenje postupaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar