U trendu

Kompanija IGB Automotive gradi novi pogon u Indjiji

Nemačka kompanija IGB Automotive, jedan od najvećih poslodavaca na teritoriji opštine Indjija, potpisala je danas ugovor o kupovini zemljište u toj opštini na kojem će izgraditi novi pogon i zaposliti 500 novih radnika.

Kompanija je kupila je parcelu koja se nalazi pored postojeće fabrike u kojoj proizvodi grejače za automobile, a vrednost nove investicije iznosi više od 4,5 miliona evra.

Predsednik opštine Indjija Petar Filipović istakao je da je za tu opštinu vrlo važno da se nastavi dalji razvoj, da se otvaraju nova radna mesta i da kompanije koje već posluju na njenom području proširuju svoje kapacitet.

„IGB je veoma značajan investitor u našoj opštini, koji u ovom momentu zapošljava oko 1.500 radnika, a u proširenju proizvodnih kapaciteta posao će naći još 500 novih radnika“, izjavio je predsednik opštine Indjija Petar Filipović nakon potpisivanja ugovora o kupoprodaji zemljišta sa generalnim menadžerom nemačke kompanije Daliborom Berićem.

On je istakao da je za tu opštinu vrlo važno da se nastavi dalji razvoj, da se otvaraju nova radna mesta i da kompanije koje već posluju na njenom području proširuju svoje kapacitet.

Berić je najavio da će radovi na izgradnji novog postrojenja početi u aprilu, a proizvodni pogon veličine 7.000 kvadratnih metara treba da bude završen u septembru ove godine.

„Na osnovu rezultata proizvodnog pogona IGB Automotive, kao i dobrih uslova za novu investiciju, upravni odbor doneo je veoma važnu odluku da nova investicija bude baš u Srbiji. Novom investicijom planiramo implementaciju nove tehnologije, uvodjenje novih proizvoda, zaposlenje i obuku više od 500 ljudi“, poručio je Berić.

IGB Automotive jedna je od najznačajnijih direktnih investicija u Srbiji a osnovana je 2007. godine. Osnivač fabrike je kompanija IG Bauerhin iz Nemačke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar