U trendu

Kompanija IGB Automotive u Indjiji počela izgradnju novog pogona

Kompanija IGB Automotive koja proizvodi grejače za automobile danas je u Indjiji počela izgradnju novog pogona u koji će investirati 4,5 miliona evra i gde će biti zaposleno 500 radnika.

Pogon će biti sagradjen do kraja septembra ove godine, pored postojeće fabrike IGB Automotive.

Ta kompanija u Indjiji posluje od 2007. godine i sada zapošljava oko 1.500 radnika, a njen osnivač je nemačka kompanija I.G.Bauerhin GmbH.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, rekao je da je zadovoljan što je nemačka kompanija odlučila da u Srbiji širi proizvodnju, u zemlji koja je „stabilna i ima dobre radnike“.

On je podsetio da je Vlada Srbije davala subvencije za nemačku investiciju, što se pokazalo kao dobra odluka.

Vučić je rekao da je Srbija na dobrom putu ekonomskog rasta i da će uskoro medjunarodne finansijske institucije korigovati naviše prognozu rasta BDP-a.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je rekao da je Srbija postala poznata po proizvodji automobila i delova za njih, ali da pruža dobre uslove i za druge proizvodne sektore.

Nemačke kompanije su u Srbiji investirale 1,8 milijardi evra i zapošljavaju oko 30.000 radnika, rekao je Ditman.

Ditman je kazao da je Vlada Srbije napredovala u ekonomskim reformama i da očekuje da će tako nastaviti i nova vlada, u čemu će je Nemačka podržavati.

On je rekao da će Srbija imati podršku Nemačke da u prvoj polovini ove godine budu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.