U trendu

Konkurs za izbor direktora EPS-a verovatno će biti poništen

Konkurs za izbor generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) po svemu sudeći će biti poništen, zbog malog broja prijavljenih kandidata, piše današnji Blic.

Kako je navedeno, konkurs bi mogao biti poništen jer se prijavio mali broj kandidata koji ispunjavaju uslove i mogu da odgovore zadacima pred tim javnim preduzećem, medju kojima je i otpuštanje viška radnika.

Na konkurs se javilo 15 kandidata, od kojih samo nekoliko ima biografije koje odgovaraju uslovima konkursa i planovima restrukturiranja EPS-a.

Po saznanju Blica, sadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić nije medju kandidatima, što je signal da će konkurs biti poništen.

Procene su da će Grčiću mandat biti produžen, kako bi okončao otpuštanje 1.000 radnika EPS-a.

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević za Blic je rekao da je izbor novog direktora tog preduzeća u zastoju i da još nije imenovana konkursna komisija.

On nije mogao da kaže da li će komisiju imenovati vlada u tehničkom mandatu ili nova vlada.

Konkurs izbor generalnog direktora EPS-a je objavljen 23. marta, a mesec dana je bio rok za podnošenje prijava.

Vlada Srbije je početkom marta smenila generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića koji je na tu dužnost bio izabran na konkursu na koji se javilo više od 70 kandidata.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora EPS-a sredinom marta imenovan je Milorad Grčić, funkcioner Srpske napredne stranke. Grčić je do tada bio direktor Kancelarije za društveno odgovorno poslovanje EPS-a, a prethodno generalni direktor Rudarskog basena Kolubara.

Po pisanju medija, Grčić je smenio rukovodioce u EPS-u koji su bili kadrovi bivšeg direktora Obradovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.