U trendu

Do kraja godine gradiće se još dve okretnice u Bloku 42 i Dunavskoj

Osim okretnica u Bloku 20 i kod „Skejt parka”, do kraja godine trebalo bi da počnu da se grade novi terminusi i u Bloku 42 i Dunavskoj ulici. Kako je ranije najavljeno, dve okretnice nedaleko od Brankovog mosta trebalo bi da budu završene u toku septembra.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić obišao je radove u Bloku 20 i podsetio da je i za terminus u Dunavskoj već izabran izvođač, kao i da su pri kraju projekti i rešavanje imovinskopravnih pitanja.

– Grad ima nameru da rastereti centar od okretnica i uspostavi novu hijerarhiju, predajući centar pešacima i biciklistima. U okviru gradske strategije da rasteretimo centar viška saobraćaja, još prošle godine smo napravili analizu linija. Taj posao je uradio Saobraćajni fakultet, a u okviru strategije predviđena su ova četiri nova terminusa, kojima će se Trg republike potpuno osloboditi, ali i Studentski trg i delimično Zeleni venac – istakao je Folić dodajući da će vozila javnog prevoza i dalje prolaziti kroz centar grada, ali bez okretanja u centralnim ulicama.

– Zeleni venac ostaje terminus, ali će biti prilično rasterećen i mnogo veći prostor će biti predat pešacima – dodao je Folić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović podsetio je da će ubuduće sa Novog Beograda ići autobusi 27, 27E i 96, dok će na budućem terminusu u Dunavskoj ulici okretati vozila sa linija 35, 43, 32, 32E i 43.

(D. A, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar