U trendu

Krediti EIB za modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad i za put do Prištine

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novom direktorkom predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o finansiranju modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, izgradnji autoputa Niš-Merdare-Priština, i o drugim projektima u Srbiji u oblasti transporta.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je sopštilo da je razmotren kredit EIB za učešće u finansiranju modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, koja će delom biti finansirana iz sredstava te banke, delom iz grantova, a deo sredstava će biti iz budžeta Srbije.

Najavljena je saradnja na izgradnji deonice autoputa od Niša do Merdara, za koji se idejni projekat očekuje 2017. godine.

„Mihajlović je obavestila Negre o realizaciji svih projekata koje EIB finansira u železničkoj i putnoj infrastrukturi, i o dinamici povlačenja tranši odobrenih kredita i poručila da će „ova vlada biti još aktivnija kako bi se zacrtana dinamika u realizaciji projekata ostvarila“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.