U trendu

Lalić: IKEA počela pripremne radnje

Pripremni radovi na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji su počeli, istakao je danas Regionalni direktor za razvoj u kompaniji IKEA Vladislav Lalić.

On je, na okruglom stolu „Prava potrošača: izazov ili šansa za brend i kompaniju“, naglasio da su počeli pripremni radovi, kao i radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj Potok, te dodao da više ne očekuje nikakva iznenađenja.

Lalić je najavio da će IKEA u Srbiji otvoriti svoja vrata na leto iduće godine dodajući da ova komnpanija računa na dva i po miliona kupaca godišnje u objektu koji će imati 34.000 kvadratnih metara, u kojem će biti zaposleno 300 ljudi.

Govoreći o regionu Lalić je kazao da je cilj IKEA da na zapadnom Balkanu ima 13 robnih kuća.

S tim u vezi je naveo da su dve robne kuće u Hrvatskoj i Rumuniji ostvarile u prošloj godini promet od 160 miliona evra.

Promet na nivou cele kompanije iznosio je skoro 32 milijarde evra u prošloj godini, što je rast od 11 odsto i skoro na nivou bruto nacionalnog proizvoda cele Srbije, naveo je Lalić.

On je rekao da će ta kompanija kad bude otvorila svoju robnu kuću u Beogradu, sledećeg leta, uskladiti u potpunosti svoje poslovanje sa zakonodavstvom.

IKEA, kako je naveo, svuda ima uniforman, jedinstven način kako pristupa u odnosu prema potrošačima, a on se zasniva na osnovnim principima – fer, transparetnom odnosu.

„Imamo garantne rokove koji će biti primenjivani i u Srbiji, a koji idu između dve i 25 godina. Nakon isteka zakonskog roka, bez toga da potrošač ima fiskalni račun, prihvatićemo reklamaciju. Tako je garancija za kuhinju 25 godina. Imamo i rok od 90 dana u toku kojeg svaki potrošač ima pravo da vrati proizvod, bez obzira da li ima reklamaciju na kvalitet, ili je promenio mišljenje. On dobija novac nazad“, kazao je Lalić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.