U trendu

Lasta dobila sedam novih zglobnih autobusa za potrebe GSP-a

Saobraćajno preduzeće „Lasta“ preuzelo je danas sedam novih zglobnih autobusa od fabrike „Ikarbus“, za potrebe gradskog prevoza u Beogradu. 

Autobusi su klimatizovani, srednjepodni, imaju 160 mesta, od čega je 113 za stajanje i 47 za sedenje, navodi se u saopštenju.

Prilikom preuzimanja vozila, generalni direktor „Laste“ Bojan Bojanić rekao je da će Lasta tom nabavkom unaprediti kvalitet svoje usluge u gradskom prevozu, što predstavlja pripremu za predstojeći tender za gradski i prigradski prevoz Beogradu.

„Za naredni period, tačnije do kraja godine, planiramo nabavku još vozila koja će prevashodno biti namenjena prevozu građana Beograda, Smedereva i Kragujevca“, naveo je Bojanić.

Kako se navodi u saopštenju, za potrebe gradskog i prigradskog saobraćaja, nabavljaće se vozila Ikarbusa, čime se podržava preporuka Vlade Srbije o saradnji domaćih kompanija.

„Time ćemo pospešiti domaću proizvodnju, a ovo je još jedna u nizu potvrda da domaća preduzeća mogu vrlo uspešno sarađivati“, kazao je Bojanić. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar