U trendu

Lazard analizira revidirane ponude za Telekom

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić izjavio je danas da će privatizacioni savetnik „Lazard“ narednih dana analizirati pristigle revidirane ponude svih šest ponudjača za kupovinu Telekoma Srbijai svoje mišljenje dostaviti Komisiji Vlade Srbije za prodaju Telekoma, koja će, nakon toga doneti konačnu odluku.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, LJajić je kazao da je Komisija Vlade Srbije za prodaju Telekoma juče dobila revidirane ponude svih šest ponudjača za kupovinu tog preduzeća.

„Vladina komisija je pre toga, na sednici održanoj prošle nedelje, zatražila revidirane ponude za kupovinu Telekoma, koje sadrže svu neophodnu dokumentaciju za obezbedjivanju ove transakcije, a u cilju pojačavanja konkurencije medju ponudjačima“, kazao je on.

LJajić je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio da će Vlada Srbije prodati Telekom ukoliko dobije odgovarajuću cenu i adekvatan socijalni i investicioni program za tu kompaniju.Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda koje su otvorene pre dve nedelje, a odluka Vlade Srbije o najboljoj ponudi zavisiće ne samo od ponudjene cene već i od investicionog i socijalnog programa. Privatizacioni savetnik za Telekom je francuska kompanija Lazard.

Tender za prikupljanje ponuda za Telekom objavljen je u julu.

Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju gradjani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra, a tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponudjač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.