U trendu

„Letovanje“ u Srbiji na akciji – planuli vaučeri

U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih, a primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provedu u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera – 35.000, kažu predstavnici turističkog sektora.

Oni najčešće aranžmane uplaćuju i odlučuju se da slobodno vreme provedu na nekoj od planina, ali i u banjama.

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo kaže da je letnja turistička sezona odlično počela i da se od početka godine do sada oko 35.000 građana prijavilo za vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije.

„Karavan Turističke organizacije Srbije je završen i u prvih pet meseci belezimo ukupan rast broja turista, a ono što nas raduje već drugu godinu za redom je i rast broja domaćih turista koji se u sve većoj meri odlučuju da bar deo odmora provedu u svojoj zemlji“, rekla je Pindžo.

Pindžo je rekla da veruje da ćemo do kraja godine imati rekordnu turističku sezonu. Kako kaže, naši ugostitelji su se potrudili i svi zajedno koji učestvuju u tome ulažu maksimalne napore da promovišu Srbiju na najbolji mogući način.

„I dalje su planine najposećenije, kao i banjska mesta. Velika posecenost je i u domaćoj radinosti, u privatnom smeštaju, ne samo u hotelskim kapacitetima i specijalnim bolnicama“, rekla je Pindžo koja je pozvala građane da odmor ili bar deo odmora provedu u Srbiji.

Ona je dodala da je za strance i dalje Beograd destinacija „broj jedan“.

Svima koji se odluce da odmor provedu u Srbiji ili dođu u Srbiju na raspolaganju su i tematske rute za aktivni odmor, posete manastirima, zatim kulturna ruta Put rimskih careva i druge…

„Imamo puno toga da pokažemo, i verujemo da za svačiji ukus može da se pronađe nešto“, rekla je Pindžo.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.