U trendu

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Ministarstvo privrede Srbije da u predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

„Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da je Luka Novi Sad jedina od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana.“Podsećamo i da se medju 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča“, piše u saopštenju.

LSV dodaje da je Luka Novi Sad profitabilno preduzeće, koje bi trebalo da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.

„Zato s tom privatizacijom, ako je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade“, ocenjuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.