U trendu

Mali: Spremili smo projekte vredne 10 milijardi evra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Grad Beograd pripremio za investitore više od 60 projekata u ukupnoj vrednosti od 10 milijardi evra i da je njihov cilj da se poveća privredni rast i otvore nova radna mesta.

On je na konferenciji „Beogradski investicioni dani“ izjavio da su rezultati fiskalne konsolidacije koju je ostvarila Vlada, ali i Grad Beograd, Gradskoj upravi dali za pravo da izađe sa konkretnim koracima, čiji je cilj privredni rast i otvaranje novih radnih mesta.

Mali je rekao da će Grad ponuditi investitorima više od 60 projekata kroz infrastrukturne projekte, direktne investicije i razvoj malih i srednjih preduzeća.

On je rekao na da će na tom forumu, između ostalog, teme biti i Beograd na vodi, privatizacija PKB-a, kao i privrede zone, investicije upravljanja otpadom, čija je vrednost oko 250 miliona evra i rekao da je osnovni cilj Gradske uprave da pokaže investitorima da je njihov interes da ulažu novac, ne samo u Beograd, već i u Srbiju.

„Ako je prošla godina bila godina fiskalne konsolidacije, neka ova i naredna budu godine investicija“, rekao je Mali i dodao da 40 odsto ukupnog BDP-a koji proizvodi Srbija dolazi iz Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.