U trendu

Manji naredni račun za grejanje u Gornjem Milanovcu

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković uputio je danas zahtev Javnom komunalnom preduzeću da za 25 odsto umanji januarske račune zbog slabog daljinskog grejanja.

Pre tri dana 850 stanova, čija je kotlarnica u Železničkoj ulici, nije imalo grejanja 31 sat zbog havarija na kotlovima i pregorevanja elektromotora.

Predsednik opštine ističe da je 15. januara komunalnom preduzeću naložio da bude pripravno u slučaju kvarova i spremno da hitno preduzme sve mere u slučaju bilo kakve havarije.

„Očito se nije se postupilo u skladu sa ovim nalogom, iako su obezbedjene sve finanisjke mogućnosti i zahtevam od direktora da se utvrdi odgovornost za propuste“, izjavio je Mirković za agenciju Beta.

„Gadjani su koristili druge izvore energije i boravili u hladnim stanovima uz dodatne troškove, zbog čega zahtevam od rukovodstva preduzeća da januarski računi budu umanjeni za 25 odsto“, rekao je Mirković.

Direktor Komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“ Rajko Nešković izjavio je da će računi biti umanjeni za taj iznos i da su blagovremeno preduzete sve mere da grejanje funkcioniše bez kvarova, ali se dogadjaju nepredvidivi slučajevi.

„Sistem je izuzetno dotrajao, zbog čega pucaju cevi, pregorevaju elektromotori kojih nema na tržištu, ne možemo da ih kupimo kao rezervu, zbog čega angažujemo majstore iz drugih krajeva Srbije“, rekao je Nešković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.