U trendu

Mihajlović i ruski ministar o modernizaciji dispečerskog centra ŽS

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Rusije Maksim Sokolov saglasili su se danas u Moskvi da što pre treba početi razgovore o novim projektima između dve zemlje, među kojima je i modernizacija dispečerskog centra Železnica Srbije.

Kako se navodi u saopštenju srpskog ministarstva, Mihajlović je sa ruskim ministrom  razgovarala i o zajedničkoj razradi strateškog plana za razvoj železničke infrastrukture u Srbiji, uključujući i nastavak modernizacije železničke mreže.

Mihajlović je rekla da Vlada Srbije želi da se ruski kredit koristi još intenzivnije i podsetila da je iz sredstava ruskog kredita već završena modernizacija 45 kilometara pruga u Srbiji, a na sastanku je bilo reči i o saradnji zemalja na jačanju kapaciteta domaćih projektantskih kuća, kroz učešće na projektima koji se realizuju zajedno sa Ruskim železnicama.
 
Sokolov i potpredsednica srpske vlade razgovarali su i o povećanju broja dozvola za drumske prevoznike, imajući u vidu značaj ove delatnosti za srpsku privredu i za efikasno odvijanje robne razmene između dve zemlje.
 
Mihajlović je ranije tokom dana sa direktorom Ruskih železnica Olegom Belozorjovim razgovarala o radovima na modernizaciji mreže srpskih pruga i mogućnostima za proširenje saradnje sa tom kompanijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.