U trendu

Mihajlović: Novinari mogu na svako gradilište ako je bezbedno

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da predstavnici medija mogu da dođu na bilo koje gradilište, ali da prethodno mora da se ispoštuje procedura da bi bili bezbedni.

Ona je naglasila i da bi volela da Komunalna policija objavi izveštaj o incidentu sa novinarima na Savskom šetalištu, uoči polaganja kamena temeljca za Beograd na vodi.

„Gradonačelnik Siniša Mali se izvinio novinarima i to pozdravljam i to je veoma važno, o bilo kom novinaru da je reč, a koji se nađe u situaciji kao što se dogodilo ponovo juče“, rekla je Mihajlović odgovarajhući na pitanje novinara u Vladi Srbije.

Upitana zašto je, o slučaju na Savskom šetalištu, rekla da novinari ne smeju bez odgovarajuće opreme da se pojave na gradilištu, iako postoje snimci da je novinarska ekipa bila uoči polaganja kamena temeljca, kada gradilište nije bilo ograđeno, niti je postojala tabla da je reč o gradilištu, Mihajlović je odgovorila da je ona razgovarala sa Malim, koji ju je infomisao o tome i da je na osnovu toga dala komentar.

„Razgovarala sam sa gradonačelnikom koji me je informisao da je sprovedena istraga u Komunalnoj policiji o celom događaju. Svako gradilište se priprema unapred, a ne čeka se isti dan kada se polaže kamen temeljac“, objasnila je Mihajlović.

Ona je takođe dodala da nema ništa protiv toga da republička inspekcija uvek ode na teren i proveri da li je na nekom gradilištu sve urađeno u skladu sa zakonom i standardima.

Mihajlović je dodala da bi svakako, Komunalna policija trebalo da objavi izveštaj o tom događaju i „tako ga podeli sa svima“.

Pre jučerasnjge incidenta s novinarima KRIKA kada su intervenisali pripadnici Komunalne policije, Istinomer je ranije saopštio da njihovoj ekipi nije bilo dozvoljeno snimanje na Savskom keju, kada su želeli da intervjuišu predstavnika Inicijative „Ne davimo Beograd“ i tada je došlo do incidenta sa Komunalnom policijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.