U trendu

Mihajlović: Uložićemo milijardu dinara u infrastrukturu Raške oblasti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Novom Pazaru da je Vlada Srbije u 2015. godini uložila 300 miliona dinara u izgradnji infrastrukture Raške oblasti i najavila da će u naredne dve godine za te namene biti obezbedjeno još milijardu dinara.

Ona je sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem položila kamen temeljac za izgradnju mosta u Novom Pazaru, koja će koštati 23,6 miliona dinara.

„Vlada Srbije je tu ne samo da pomogne u izgradnji mosta, već i da izgradi puteve. Tokom 2015. godine smo uložili blizu 300 miliona dinara u infrastrukturu Raške oblasti i tu nećemo stati, već ćemo u naredne dve godine uložiti još milijardu dinara, jer se samo tako mogu ravnomerno razvijati svi delovi zemlje“, izjavila je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije je dodala i da će biti nastavljeni radovi na obilaznici oko Novog Pazara i najavila da će autoput ka Crnoj Gori sigurno proći preko Pešterske visoravni.

„Ostaje trasa autoputa preko Peštera, ali se može razmišljati o raznim krakovima tog koridora. Ono što je najbitnije je da će do kraja godine sa kineskim partnerom biti dogovoren model finansiranja izgradnje Koridora 11, čiji jedan deo već sada rade Kinezi i Azerbejdžanci“, istakla je Zorana Mihajlović.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić naglasio je da je ova godina bila najuspešnija po investicijama u poslednjih nekoliko decenija u Novom Pazaru.

„Naša politika je da stvaramo, da gradimo nove mostove, bolnice i škole, a ne da stvaramo podele. Kao što ovaj most spaja dve obale Raške, tako i mi želimo da našom politikom povezujemo ljude. Naša politika nisu mržnja i nacionalizam već sloga i saradnja, jer samo tako možemo izgraditi ono što nam treba“, rekao je Ljajić.

On je dodao da radovi na izgradnji Atletskog stadiona kasne zbog administrativno-tehničkih problema i najavio da će početi 20. decembra.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da će novi most biti od izuzetnog značaja, jer se nalazi u blizini robne pijace i biće osnovni preduslov za oživljavanje trgovine u tom gradu.

„Nekada je na našu robnu pijacu, najveću u Srbiji, dolazilo po 300 autobusa kupaca i trgovaca iz Srbije. Naš prioritet je da oživimo tu privrednu granu i pomognemo ljudima koji zapošljavaju 1.070 radnika“, rekao je Mahmutović.

Novi most preko reke Raške imaće dve kolovozne trake i dve pešačke staze. Biće dug 22 metra, a širok sedam metara. Njegovom izgradnjom biće povezan uži centar grada sa magistralnim putem.

Rok za završetak radova je 1. maj 2016. godine.
 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar