U trendu

Mitros od ponedeljka počinje proizvodnju za tržište Rusije

U Industriji mesa „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije, najavljeno je danas iz te kompanije.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je posle obilaska kompanije izrazio zadovljstvo uspešenom proizvodnjom, ali i time što se preradjuje domaće svinjsko meso.

„Da bi ‘Mitros’ mogao da izvozi u Rusiju svinje moraju da budu iz Srbije“, rekao je Nedimović.

Direktor „Mitrosa“ Ramo Adrović rekao je i da se trenutno preradjuje 800 svinja dnevno, kao i da će se kapaciteti povećavati s potrebama izvoza.

Adrović je kazao da trenutno ima 116 zaposlenih i da će u ponedeljak biti zaposleno dodatnih 40 ljudi, a da će do kraja septembra ukupno biti 200 radnika.

U „Mitrosu“ je danas organizovan Dan otvorenih vrata tokom kojeg su gradjani i novinari obišli proizvodne pogone te kompane koja je u vlasništvu austrijskog investitora Girlinger od januara 2015. godine.

Predstavljena su 52 nova proizvoda, kao i linija za preradu svinjskog mesa za koju je Adrović rekao da je najsavremenija u ovom delu Evrope.

Adrović je najavio da će još jedna slična linija stići do kraja godine, a druga u 2018. godini i da je njihova vrednost od 2,5 do 2,8 miliona evra.

Ministar Nedimović je potom u Zasavici obišao domaćinstvo Čikić koje se bavi seoskim turizmom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar