U trendu

Moguć dogovor o geodetskom zavodu?

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da problemi u Republičkom geodetskom zavodu mogu da budu rešeni dogovorom, a ne štrajkom zaposlenih.

Ona je pozvala sindikat Geodetskog zavoda da preispita odluku o štrajku i istakla da ne bi volela da taj protest preraste u politički.

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu počeli su juče štrajk jer su nezadovoljni što bez posla u toj službi treba da ostane jedan broj radnika, u sklopu racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru.

Mihajlović je novinarima rekla da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg se ne bi dogovorom došlo do najboljeg rešenja za reformisanje Zavoda.

„Država je mnogo uradila za Zavod i tek planira da uradi, jer je to srce sistema“, kazala je ona dodajući da „kad ne funkcioniše katastar onda ni druge stvari ne mogu da funkcionišu na odgovarajući način“.

Mihajlović je naglasila da sindikat Zavoda ne treba da strahuje da neće biti uključen u reformisanje katastra, jer je on deo tih reformi.

Podsetila je da je Ministarstvu gradjevinarstva prosledjeno 30.000 nerešenih predmeta Republičkog geodetskog zavoda što govori da nešto treba da se menja u radu te službe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.