U trendu

Moguć dogovor o izvozu Fijatovih vozila u Kazahstan

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi već nakon 15. januara moglo doći do dogovora o izvozu Fijatovih vozila u Kazahstan, što bi omogućilo da se iz Srbije automobili izvoze na tržište Evroazijske ekonomske unije u kojoj su Rusija, Kazahstan i Belorusija.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa zamenikom premijera Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, rekao da ga je zamolio da prilikom susreta sa potpredsednikom kazahstanske vlade posreduje u tom poslu i ocenio da bi taj posao bio značajan ne samo zbog zarade, već i zbog odnosa prema italijanskom investitoru i daljih ulaganja u auto industriju. 

Vučić je rekao da bi trebalo razmoriti da li srpska industrija može da proizvodi delove za automobile za rusko tržište, posebno sada i u onom delu koji su ranije pokrivale turske kompanije.

Kako je rekao, razgovarali su i o podršci hemijskom kompleksu u Srbiji, pre svega pančevačkoj Azotari i Metanolsko-sirćetnom kombinatu Kikinda.

On je dodao da je za Srbiju značajno da postoji dugoročno prihvatljiva cena gasa, jer proizvodnja gotovo u potpunosti zavisi od dogovora sa ruskom stranom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar