U trendu

Može li se uložiti žalba na odluku o zakupu zemljišta?

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponovo je danas optužio Ministarstvo poljoprivrede da je iz Zakona o poljoprivrednom zemljištu izbrisan stav koji je preduslov da se izjavi žalba na odluku o davanju u zakup zemljišta.

„Evidentno je da stav 5 člana 63. ovog zakona upućuje da se žalba može izjaviti na odluku o davanju u zakup zemljišta iz stava 3 istog člana. Takodje, evidentno je da je takva odluka iz stava 3 izmenom zakona – obrisana“, naveo je Pokrajinski sekretarijat u saopštenju.

Sekretarijat je pozvao Ministarstvo za poljoprivredu da ne gubi vreme u pisanju saopštenja, već da odmah piše novi zakon ili da ovaj zakon vrati u skupštinsku proceduru, kako bi se zaštitila prava poljoprivrednika.

„Sve i da je u pitanju greška, zakon se ne primenjuje onako kako neko misli da treba nego kako je napisano. Ovaj zakon nije napisan kako treba i ovakav će izazvati veliki probleme“, ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede demantovalo je danas ranije navode pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislava Bogaroškog i Lige paora Vojvodine, po kojima je izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ukinuto pravo žalbe na licitaciju za to zemljište.

Ministarstvo je u demantiju tvrdilo da je izmenama zakona dato pravo na žalbu po osnovu svih vrsta zakupa i svim zakupcima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.