U trendu

Namirnice koje bi trebalo da kupujete u manjim pakovanjima

Da li i vi razmišljate kako bi platili manje ako kupujete veće pakovanje? Morate znati da na taj način ipak ne štedite svoj novac.  Neke namirnice je ipak ekonomičnije kupovati u manjim pakovanjima, ako želite da uštedite jer se brzo kvare.

Evo nekoliko primera namirnica:

Koštunjavi plodovi i semenke

I semenke i orašasti plodovi sadrže puno ulja od zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice biste trebali da držite zatvorene na hladnom i tamnom mestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način, njihov rok trajanja je nekoliko meseci.

Brašno

Belo brašno bi u ishrani trebalo da izbegavate kada god je moguće, barem ako ne želite da dobijete neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari.

Kafa

Pravi ljubitelji kafe kupuju mala pakovanja, jer znaju da sveže mlevena kafa daje najbolji ukus. Zato je preporuka kupovati onoliko kafe koliko možete potrošiti u nedelju dana.

Hleb

Nije ni potrebno navoditi kako će se hleb vrlo brzo stvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan nakon nekoliko dana. Hleb je svakako jedna od namirnica koju ćete najverovatnije kupovati u količinama sasvim dovoljnim za jedan dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.