U trendu

Ne bacajte fiskalne račune, čeka vas nagradna igra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio nagradnu igru kao meru protiv sive ekonomije. Spreman bogat nagradni fond, a bonusi i lokalnim samoupravama gde se najviše izdaju isečci.

Uz pomoc NALED-a za to će biti zadužena ministarka Ana Brnabić. Naći će se način da se naprave lutrija na kojoj bi građani bili nagrađivani tako što umesto loza predaju fiskalne račune“, potvrđeno je u Vladi Srbije.

U kolu su robne nagrade, a premija bi mogla biti i stan u Beogradu! I lokalne samouprave će moći da se „igraju“. I za njih su spremne vredne nagrade, a u opticaju su internet-parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta i drugi sadržaji.

Da će ova ideja uskoro zaživeti je na skupu Nordijske poslovne alijanse napomenuo i premijer Aleksandar Vučić. On je, negodujući zbog gradonačelnika Niša, koji se izvinjavao ugostiteljima koje su kaznili poreski inspektori, istakao važnost izdavanja fiskalnih računa.

„Potrebno je da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija iz Niša. Organizovaćemo lutriju i tombolu za fiskalne račune, pa će neko ko ima isečak moći da zaradi“, rekao je premijer, a prenosi domaća štampa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar