U trendu

Nikolić: Kineske kompanije i investitori dobrodosli u Srbiju

Kineske kompanije i kineski investitori su dobrodošli u Srbiju, i ubeđen sam da bi i naša zemlja i kineski preduzetnici imali veliku korist od ulaganja u proizvodnju u Srbiji, rekao je danas predsednik Republike Tomislav Nikolić tokom sastanka sa delegacijom akcionara kineske korporacije BETEK, koju je predvodio Ji Feng Žou.

Kompanija BETEK se bavi eksploatacijom energije iz geotermalnih izvora i geotermalnim istraživanjima, a u Srbiji je počela poslovanje pre tri godine.

Akcionari kompanije BETEK informisali su predsednika Republike da su veoma zainteresovani za eksploataciju geotermalne energije iz dva izvora, u Vranju i u Kuršumliji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Oni su spremni da investiraju između 300 i 500 miliona evra u termoelektranu, čija bi izgradnja, prema planu, trebalo da započne do kraja ove godine.

Takođe, delegacija akcionara je istakla da je Kineska razvojna banka zainteresovana da podrži projekat izgradnje termoelektrane, kao i istraživanja novih geotermalnih izvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.