U trendu

Niški vodovod ostao bez monopola

Niški vodovod više neće imati monopol nad izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže u gradu jer je proteklih godina probijao rokove i radove naplaćivao čak i duplo više nego što je njihova cena na tržištu.

Poslovi izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na području grada Niša ubuduće će se dodeljivati najpovoljnijim ponudjačima na tenderu, odlučeno je na poslednjoj sednici Veća grada Niša.

Načelnik Uprave za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj Miodrag Brešković podsetio je da je Skupština grada Niša pre dve i po godine niškom vodovodu poverila izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

„Cilj je bio da se uštedi na raspisivanju tendera i da se ubrza procedura izgradnje. Medjum, nadzorom je ustanovljeno da je Naisus kasnio sa radovima i odredjivao mnogo više cene od tržišnih“, rekao je Brešković.

On je rekao da su radovi kasnili, jer je vodovod morao da raspisuje javne nabavke za repromaterijal.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da je interes grada da štedi novac gradjana i da što više gradi.

Bulatović nije odgovorio na pitanje novinara koliko je proteklih godina izdvajano para iz gradske kase za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, ali je kao primer preskupe izgradnje naveo gradnju vodovoda u Gornjem Komrenu.

„Izgradnja sekundarne mreže u Komrenu koštala je 10 miliona dinara, a tenderom je mogla da se završi za pet do šest miliona“, rekao je Bulatović.

Kao jedan od razloga zbog kojeg se grad vraća tenderskoj gradnji vodovoda i kanalizacije, navedeno je i to što „Naiusus“ nema kapacitete za izgradnju velikih kolektora, a oni su u planu za narednu godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.